onsdag den 8. december 2010

Frihed under normalitet

Hej, jeg plejer at være på min egen blog, men er blevet optaget i dette spændende kollektiv. Og nu begynder vi.

Vi anklager tit de muslimske lande for at have en kultur, hvor det er forældrene/familien, der bestemmer, hvordan man skal bo som par. Det er da også ganske forfærdeligt, og sådan gør vi ikke i Danmark, i den frie verden.
Her har vi løftet det op på erhvervslivet og Staten.

Det normale er i dag at være i en heteroseksuel familie; én far, én mor og helst ikke for mange børn;

Samfundet er rent praktisk alene indrettet på at huse denne livsform.
Lovgivningen besværliggører alternativer og giver forskellige juridiske fordele til ægtepar (mand og kone)
Presse og reklame hylder parkonstallationen og den perfekte mand og ditto kvinde.
Erhvervslivet producerer med henblik på denne livsform.
Parforhold og ægteskab forbindes med god moral. Andet er unormalt.

Dette er bygget på traditioner og løgne, som ingen i dag skal skældes ud for.

Problemet opstår, når folk for alt i verden vil bevare denne livsform og forsvarer den med, at den skulle være naturlig. Pjat.

Lad os tage den helt fra bunden. En kernefamilie bygger på, at en mand og en kvinde skulle kunne tilfredsstille samtlige seksuelle, familiemæssige og tryghedsmæssige behov hos hinanden på livstid ("til døden jer skiller...").

 Hvis det er noget, der er naturligt, er det i hvert fald ikke dette. Faktisk kan det ikke lade sig gøre.
Disse behov er forskellige og skifter ligeså tit som behovet for mad og søvn, alt efter hvilken situation og fase man er i.
Når behovene er forskellige, får parterne svært ved at forstå hinanden, og der vil opstå skænderier.

Dette ville være unødvendigt, hvis man kunne have flere partnere. Men den kan man ikke i det borgerlige samfund. Og hvis man prøver det alligevel, er man hippie, sær og anormal. Kirken ville sikkert kalde det amoralsk.

Seksualitet skal følge bestemte normer for at være rigtig.
Nej. Der er ingen "naturlige" normer. De findes ikke. Der er kun de normer, vi selv skaber, sådan burde det være i hvert fald.
Det er unormalt at have sex midt på Strøget, er vi enige? Godt. Men halvt eller helt afklædte piger i stor format, der udstilles og fremhæves pornografisk er okay, når det foregår på et reklame-board. Så længe der er penge i det.

Jeg hører igen og igen, at mennesker stadig er dyr, og at det derfor er naturligt at vi formerer os. At det stadig er sådan, at den stærkeste han får den bedste hun.
Med det argument kunne man jo også sige, at kun den stærkeste overlever - skal vi afskaffe velfærdsstaten? Lade de gamle, svage og handikappede dø? Den stærkeste overlever, mennesket er jo stadig et dyr.
Bla bla bla.

Come on, vi har udviklet os så meget siden abetiden. Et par er ikke nødvendigvis én mand og én kvinde. Vi vil gerne være moderne, højteknologiske og fremtidskiggende på andre punkter - hvorfor ikke her? Hvorfor kan vores teknologi udvikle sig i sindssyg grad, uden at vores måde at leve på gør det?

Vi lever i en fri verden. Men det normale er i dag at være i en heteroseksuel familie; én far, én mor og helst ikke for mange børn. Hold dig til det.

Jeg er selv ved at blive kvalt i det borgerlige samfunds normer og kvalmende dobbeltmoral.

- cl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar